Tamahagane Kengata 195 mm

Tamahagane San Tsubame

Ref.: SNMH-1133
Merk: Tamahagane San Tsubame

Tamahagane Kengata 195 mm

Tamahagane San Tsubame

Ref.: SNMH-1133
Merk: Tamahagane San Tsubame
€ 192
Tamahagane San Tsubame Kengata 195 mm

Kengata = Kiritsuke

 Tamahagane San Tsubame

Tamahagane San Tsubame

De Tamahagane San Tsubame messen zijn vlijmscherp en hebben een uniek ontwerp. Het lemmet is gemaakt van VG-5 staal dat gehard is tot 61 HRC Rockwell. Over dit harde staal zijn 2 lagen SUS410 staal gevouwen die de harde kern beschermen.

De SUS410 lagen zijn hierna gezandstraald en daarna met de hand bewerkt met een hamer. Hierdoor heeft het lemmet een gematteerd ontwerp met een indrukwekkende hamerslag bewerking.

Omdat de kern hoogglans gespiegeld is is het contrast tussen de kern en de beschermlagen nog groter en is het mes een klein kunstwerk. Het lemmet heeft een dikte van 2 mm op de rug dat na de SUS410 lagen dunner wordt tot 0.65 mm bij de snijrand. Het mes is op 14-15 graden geslepen voor de optimale scherpte.

Het handvat is gemaakt van zwart of bruin micarta uit Spanje. Dit is een bewerking van linnen en hars dat op hoge druk in vorm geperst wordt. Hierdoor heeft het handvat het design van hout maar niet de onderhoud. Micarta hoeft dan ook niet geolied te worden. Het mes loopt door in het handvat waardoor deze een zeer goede balans heeft.

 

Op alle messen is er 10 jaar waarborg op constructiefouten. Alle klanten, ook professionelen, kunnen levenslang jaarlijks gratis hun messen laten slijpen door AVR. Alleen bij ons bent u 100% zeker van een perfect geslepen mes.