Alle klanten kunnen levenslang jaarlijks gratis hun bij AVR aangekochte messen laten slijpen!

Deze dienst is ook geldig voor professionele gebruikers.

Alleen bij ons bent je 100% zeker van een perfect geslepen mes. Je kan je messen bij ons bezorgen of je mag je messen ook opsturen, zorg wel dat ze veilig verpakt zijn zodat niemand zich aan het pakje kan kwetsen. Ofwel komt je je messen in Maldegem ophalen, ofwel sturen we ze geslepen en goed verpakt terug. Om de messen terug te sturen (verzekerde zending met tracking info) rekenen we 10€ verpakkings- en verzendkosten aan (12€ voor Nederland). Tegen betaling (BE 10€) mailen we je eveneens een Bpost etiket om de messen naar ons op te sturen zodanig dat je dat zelf niet moet doen (zie hieronder).

Opmerking : enkel geldig voor gewone gebruiksslijtage. Messen die beschadigd zijn (afgebroken top, stukken uit het snijvlak) worden wel aangerekend, afhankelijk van de hoeveelheid werk dat er aan is.

Het slijpen van Japanse messen gebeurt op speciale Japanse toestellen met horizontaal draaiende natte stenen #180, #400 en #1000 van de Japanse fabrikant NANIWA die al meer dan 60 jaar slijpstenen maakt. Enkel AVR beschikt in België over deze toestellen, ze worden speciaal uit Japan geïmporteerd. Na het slijpen wordt de snede gepolijst op gestikte lappenschijven met verschillende soorten polijstpasta om zo een vlijmscherpe snede te bekomen.

Handvaten in pakkahout worden na het slijpen nog eens gevoed met speciale olie.

Japanse messen worden thuis best scherp gehouden met een manuele slijpsteen en gestropt op een leren riem. Eventueel kan wel een diamant slijpstaal gebruikt worden ipv een slijpsteen maar we raden dat niet aan.

Opgelet : er staan op Youtube jammer genoeg ontzettend slechte filmpjes over hoe je een mes moet slijpen, zelfs van (zelfverklaarde) messenexperten. Kom bij ons langs voor een goede uitleg hoe het wel moet.

Andere messen worden ook geslepen

Kostprijs: 0,50€ BTW incl. per cm lemmetlengte. 

Opmerking : deze prijs is enkel geldig voor gewone gebruiksslijtage. Messen die beschadigd zijn (afgebroken top, stukken uit het snijvlak) worden aangerekend volgens de hoeveelheid werk dat er aan is. Zo kan de herstelling van een beschadigd Japans mes met hoge hardheid meer dan een uur tijd in beslag nemen.

Actie: STUUR ONS EEN E-MAIL MET JE ADRESGEGEVENS & TELEFOON EN WE MAILEN JE GRATIS EEN BPOST ETIKET TOE OM JE MESSEN NAAR ONS OP TE STUREN!

(voorwaarde: enkel geldig voor te betalen slijpwerk en minimum 5 messen groter dan 10 cm per pakket). Om de messen terug te sturen rekenen we 10€ verpakking en verzendkosten aan (12€ voor Nederland).

Leenmessen

Indien gewenst kan je van ons leenmessen meekrijgen terwijl je eigen messen bij ons binnen zijn om te slijpen. Deze dienst is volledig gratis.

Watergekoeld slijptoestel voor Europese messen

Om een nog betere slijpservice te kunnen geven beschikken we eveneens over een watergekoeld band- en lamellen slijptoestel, de Dick SM-160 T. Messen die regelmatig met een wetstaal bijgezet worden moeten op dit toestel geslepen worden.

Ook beschadigde messen worden hierop terug in vorm gebracht zonder dat hierbij het staal overhit geraakt en zijn hardheid verliest.

Kostprijs: 0,50€ BTW incl. per cm lemmetlengte

Aardappelmesjes : 3€ per mesje

ZELFDE VOORWAARDEN ALS BOVEN

Hitachi Koki

Wij beschikken over meerdere  Hitachi Koki toestellen met natte stenen van #400 die ofwel links, ofwel rechts draaien (eigen aanpassing). Op het linksdraaiend toestel worden ook de scharen geslepen. Scharen worden ook steeds op een Coticulesteen afgewerkt.

Kostprijs: 1,00 € BTW incl. per cm (want een schaar bestaat uit 2 snijdende delen).

Alternatief afgifte- & ophaalpunt

Messen slijpen in Oosterzele!

Je kan je messen ook 's avonds komen afgeven / ophalen te Groenweg 35, 9860 Oosterzele. Wél vooraf afspreken op 0475/78.06.65 !