Alle klanten kunnen levenslang jaarlijks gratis hun messen laten slijpen door AVR

Alleen bij ons bent u 100% zeker van een perfect geslepen mes. U kan uw messen bij ons bezorgen of u mag uw messen ook opsturen, zorg wel dat ze veilig verpakt zijn zodat niemand zich aan het pakje kan kwetsen. Ofwel komt u uw messen ophalen, ofwel sturen we ze geslepen en goed verpakt terug. We rekenen wel 5€ verpakking en verzendkosten aan.

Overige messen worden ook geslepen. Kostprijs: 0,50€ BTW incl. per cm lemmetlengte + 5€ verzendkosten indien ze moeten teruggestuurd worden.

Het slijpen van Japanse messen gebeurt op speciale Japanse toestellen met horizontaal draaiende natte stenen #400 en #1000 van de Japanse fabrikant NANIWA die al meer dan 60 jaar slijpstenen maakt. Enkel AVR beschikt in België over deze toestellen, ze worden speciaal uit Japan geïmporteerd. Na het slijpen wordt het mes op een leren scheerriem gestropt om zo een vlijmscherpe snede te bekomen. Japanse messen worden best niet met een wetstaal bijgezet maar met een manuele steen.

Europese messen kunnen eveneens op deze slijpstenen geslepen worden, ofwel op andere slijpstenen en polierschijven, afhankelijk van de staalsoort (hardheid!) en het type mes. In totaal hebben wij 7 verschillende slijptoestellen en tientallen types manuele stenen.

Watergekoeld slijptoestel voor Europese messen

Om een nog betere slijpservice te kunnen geven beschikken we eveneens over een watergekoeld band- en lamellen slijptoestel, de Dick SM-160 T. Messen die regelmatig met een wetstaal bijgezet worden moeten op dit toestel geslepen worden.

Ook beschadigde messen worden hierop terug in vorm gebracht zonder dat hierbij het staal overhit geraakt en zijn hardheid verliest.

Kostprijs: 0,50€ BTW incl. per cm lemmetlengte

Aardappelmesjes : 3€ per mesje

+ 5€ verzendkosten indien ze moeten teruggestuurd worden.

Hitachi Koki

Wij beschikken over meerdere  Hitachi Koki toestellen met natte stenen van #400 die ofwel links, ofwel rechts draaien (eigen aanpassing). Op het linksdraaiend toestel worden ook de scharen geslepen.