Alle klanten kunnen levenslang jaarlijks gratis hun messen laten slijpen door AVR

Alleen bij ons bent u 100% zeker van een perfect geslepen mes. U kan uw messen bij ons bezorgen of u mag uw messen ook opsturen, zorg wel dat ze veilig verpakt zijn zodat niemand zich aan het pakje kan kwetsen. Ofwel komt u uw messen in Maldegem ophalen, ofwel sturen we ze geslepen en goed verpakt terug. Om de messen terug te sturen (verzekerde zending met tracking info) rekenen 10€ verpakkings- en verzendkosten aan (12€ voor Nederland). Tegen betaling (BE 10€ / NL 12€) bezorgen we u eveneens een Bpost etiket om de messen naar ons op te sturen.

Overige messen worden ook geslepen. Kostprijs: 0,50€ BTW incl. per cm lemmetlengte. STUUR ONS EEN E-MAIL MET UW ADRESGEGEVENS & TELEFOON EN WE MAILEN U GRATIS EEN BPOST ETIKET TOE OM UW MESSEN NAAR ONS OP TE STUREN (voorwaarde: enkel geldig voor te betalen slijpwerk en minimum 5 messen groter dan 10 cm per pakket). Om de messen terug te sturen rekenen we 10€ verpakking en verzendkosten aan (12€ voor Nederland).

 

Het slijpen van Japanse messen gebeurt op speciale Japanse toestellen met horizontaal draaiende natte stenen #400 en #1000 van de Japanse fabrikant NANIWA die al meer dan 60 jaar slijpstenen maakt. Enkel AVR beschikt in België over deze toestellen, ze worden speciaal uit Japan geïmporteerd. Na het slijpen wordt de snede gepolijst op een gestikte lappenschijf met hoogglans polijstpasta om zo een vlijmscherpe snede te bekomen.

Handvaten in pakkahout worden na het slijpen nog eens gevoed met speciale olie.

Japanse messen worden thuis best niet met een wetstaal bijgezet maar met een manuele slijpsteen en gestropt op een leren riem. Eventueel kan wel een diamant wetstaal gebruikt worden ipv een slijpsteen.

Watergekoeld slijptoestel voor Europese messen

Om een nog betere slijpservice te kunnen geven beschikken we eveneens over een watergekoeld band- en lamellen slijptoestel, de Dick SM-160 T. Messen die regelmatig met een wetstaal bijgezet worden moeten op dit toestel geslepen worden.

Ook beschadigde messen worden hierop terug in vorm gebracht zonder dat hierbij het staal overhit geraakt en zijn hardheid verliest.

Kostprijs: 0,50€ BTW incl. per cm lemmetlengte

Aardappelmesjes : 3€ per mesje

ZELFDE VOORWAARDEN ALS BOVEN

Hitachi Koki

Wij beschikken over meerdere  Hitachi Koki toestellen met natte stenen van #400 die ofwel links, ofwel rechts draaien (eigen aanpassing). Op het linksdraaiend toestel worden ook de scharen geslepen. Scharen worden ook steeds op een Coticulesteen afgewerkt.

Kostprijs: 1,00 € BTW incl. per cm (want een schaar bestaat uit 2 snijdende delen).