avr-toon

AVR, HET BESTE KOOKGEREI

DE FIJNSTE MESSEN(SLIJPERIJ)

Deze site wordt best bekeken op een computer of tablet in landschapsmode om een volledige navigatie te hebben.

Er zitten ‘forever chemicals' verstopt in je keuken.

Experts zeggen dat pannen en potten met anti-aanbaklaag - zelfs die waarvan wordt geadverteerd dat ze vrij zijn van schadelijke chemicaliën die bekend staan als PFAS - nog steeds stoffen kunnen bevatten met onduidelijke effecten op je gezondheid.

Hoe kun je jezelf beschermen?

"Begin met de pannen. Je komt daar vanaf door over te gaan op pannen zonder coating, pannen zonder antiaanbaklaag"

ZOALS AVR KOOKGEREI DUS 

Bron  National Geography magazine

 

Uitzonderlijke AVR kookgerei promoties!

1) Cheops 20D : € 169 ipv € 209 (met gratis glazen deksel)

2) Cheops 20D QC : € 169 ipv € 209 (met gratis glazen deksel)

3) Cheops 24D QC : € 219 ipv € 242

4) Ovale braadpan met stolpdeksel : € 289 ipv € 330

5) Wok/cataplana 30D : € 268 ipv € 298

6) Roerbakpan 32D QC : € 299 ipv € 363

7) Cheops 24D QC : € 199 ipv € 242

8) Teppan 28D QC : € 249 ipv € 289

9) Koekenpan 24D (lage braadpan) : € 220 ipv € 242

10) Kookpot 2.3L 16D : € 195 ipv € 215

11) Bolpot/sauteuse 20D QC : € 185 ipv € 203 (met gratis glazen deksel)

12) Bolpot 24D : vanaf € 229 ipv € 288

13) Grote soeppot 14L 28D : € 327 ipv 357€

 

OOK BIJ DE MESSEN STAAN VERSCHILLENDE PROMOTIES

 

Yaxell Zen: betaalbare Japanse keukenmessen om van te houden

Yaxell Zen keukenmessen worden met liefde gemaakte in Seki, Japan. Uniek aan de Zen-serie is het gehamerde lemmet en de 37 lagen damaststaal in combinatie met een kern van roestvast VG-10-staal. Opvallend is hoe het lemmet gepolijst is als een spiegel. In combinatie met de gehamerde afwerking ziet dat er super uit. Die afwerking maakt ook dat het damascuspatroon heel subtiel naar voren komt. Yaxell Zen-keukenmessen zijn messen die je dagelijks wilt en kan gebruiken!

AVR klassiek

Kook je op een gasvuur of heb je geen nood aan een bodem die op inductie werkt dan hebben wij nog een aantal modellen "AVR klassiek" aan zeer democratische prijzen: 10€ per liter inhoud. 20D potten met glazen deksel, alle andere met inox deksel met gewone zwarte knop. Warmtemeter is mogelijk mits opleg. Kom ze bekijken in onze toonzaal. Deze potten hebben dezelfde kwaliteiten als de inductie versies : uitstekende warmtespreiding door de 10mm dikke bodem, koken zonder toegevoegd water door het perfect sluitend deksel, etc..

omschrijving inhoud (liter) hoogte (cm) prijs (€)
groentenpan 20D 2 7,5 20
soeppot 20D 5,5 18,5 55
braadpan 24D 2 6,5 20
stoofpot 24D 3,5 10 35
soepot 24D 5 13 50
braadpan 28D 4 8,5 40
stoofpot 28D 5,5 10,5 55
vierkant ovaal 32 x 22 cm       5,5 11,5 80

 

KAI Shun Kohen Limited Edition Anniversary Set

KAI Shun Kohen Limited Edition Anniversary Set

Gelimiteerde oplage. 

In Europa slechts 3.000 sets verkrijgbaar. Elke set heeft een uniek serienummer. Elk mes zit in een stijlvolle leren hoes. De set is verpakt in een luxe aluminium kist.

Meer infomore

Schilmesjes, molenmesjes, patattenmesjes, ....

Bekijk ons assortiment 

Luxe messentas

AVR messenhandtas voor 9 messen in topkwaliteit Full Grain, 100% Cowskin Nappa uit Spanje. Ontworpen en gemaakt in België (Oost-Vlaanderen) en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Enkel op bestelling. Lanceerprijs 369€, kunststof sheets inbegrepen (messen uiteraard niet). Volledig handgemaakt dus reken op een levertermijn van 6 weken.

Met AVR energie besparen bij het koken.

AVR = PERFECT VLAKKE, DIKKE BODEM

De 10mm dikke, niet-hervormbare bodem van een AVR kookeenheid is zeer vlak en "kleeft" als het ware aan de kookplaat. Dit leidt tot een zeer snelle en doeltreffende warmteopname en perfecte spreiding van de warmte. Dit is belangrijk bij alle kookvuren maar bij klassieke keramische kookplaten blijft er ook veel minder restwarmte in de plaat.

AVR = KOKEN MET GESLOTEN DEKSEL

Door het deksel tijdens het garen steeds gesloten te houden wordt het energieverlies met meer dan de helft verminderd. Om dit mogelijk te maken hebben alle deksels een speciale goedafsluitende rand en zijn ze met een warmtemetertje uitgerust.

AVR = KOKEN ZONDER WATER

Wij koken druipnat in de pot, wat het energieverbruik aanzienlijk vermindert. Doordat er geen grote hoeveelheid water dient opgewarmd te worden (water heeft een zeer grote soortelijke warmte: 4186 J/kg.K, dus water aan de kook brengen vraagt enorm veel energie) win je niet alleen energie maar ook tijd. Het kokend water giet je nadien trouwens ook gewoon weg, zuiver energieverlies.

RESULTAAT

AVR kookpotten en kookmethode verbruikt minder dan 1/5de van de energie in vergelijking met andere kookpotten/kookmethode. 

Yaxell Super Gou Ypsilon

De Japanse messen Yaxell Super Gou Ypsilon hebben een SG2 Micro-Carbide poederstalen snijkern met een super hardheid van HRc 63. De messen uit de serie hebben een indrukwekkend 193-lagen lemmet met een prachtig Damascus patroon en met de Japanse naam zowel op het lemmet als op het greepuiteinde gegraveerd. Het elegante zwarte Micarta handvat heeft een ingelegd samurai familiewapen. Het is een uitzonderlijk mooi vervaardigd mes dat superieure snijprestaties levert.

Leveringen met Bpost

Als leveringsadres kan u uw eigen adres opgeven, dat van iemand anders of ook een afhaalpunt of pakjesautomaat.

Bij de checkout vult u dan het gepaste leveringsadres in, indien u gebruik wenst te maken van een afhaalpunt of pakjesautomaat kan u het adres opzoeken op de site van Bpost.

Sowieso krijgt u automatisch een mail van Bpost als uw etiket hier aangemaakt wordt.

OOK bij AVR: lasergraveren van messen, scharen, bestek,...

Zowel vroeger bij AVR aangekochte als nieuwe messen laseren we gratis.

We hebben nu ook een tweede toestel om op hout te laseren.

Buitenlands BTW nummer?

Op onze website is het helaas niet mogelijk om extracommunautaire bestellingen te plaatsen. Wij lossen dat op door na de betaling en controle van het BTW nummer de BTW terug te storten via MOLLIE.

Privacybeleid Cookiebeleid