Naast een groot gamma van Europese messen (Böker, Saeta, Chef, ...) verdelen wij ook de Japanse messen van  KAI, Tamahagane, Yaxell en Global.

KAI  is een van de meest vooraanstaande Japanse producenten van keukenmessen en scharen met bijna 100 jaar ervaring. 

Op bestelling verkopen wij ook de messen van DICK  

Welk merk je ook aankoopt, je kan bij ons levenslang jaarlijks gratis je messen laten slijpen. Tevens is het mogelijk om bij aankoop je mes gratis te laten graveren dmv een fiberlaser.

Keramische messen: waarom wij ze niet meer verkopen

  • Keramische messen hebben hun goede en hun slechte eigenschappen. Mits van goede makelij, worden ze scherp geleverd. Ze blijven na gebruik ook wat langer scherp dan de messen gemaakt van staal. Ook het lichte gewicht van de messen wordt door veel mensen als prettig ervaren. Verder heb je met een keramisch mes natuurlijk ook geen last van roest.
  • Een nadeel is dat de keramische messen niet tot nauwelijks goed bij te slijpen zijn. Tussendoor aanzetten op een aanzetstaal of slijpstaaf is ook niet mogelijk.
  • Het grootste bezwaar is echter de chipping die optreedt bij gebruik. De minuscule brokjes die uit de snede breken tonen niet alleen hoe fragiel de messen zijn, het is ook een signaal dat de geclaimde scherpte op een gegeven moment echt afgelopen zal zijn. Dan moet je het mes dus naar ons opsturen om het fatsoenlijk te laten slijpen.