Levenslange waarborg AVR kookgerei

AVR kookmateriaal gaat levenslang mee!

AVR waarborgt alle kookeenheden levenslang.

Door AVR materiaal aan te schaffen werkt u ook mee aan een wereld met minder afval.

De waarborg geldt zowel wat betreft de stukken als de werkuren, niet de transportkosten. U kan zelf langskomen op de zaak (best na telefonische afspraak) of het defecte artikel naar ons opsturen met duidelijke omschrijving van de klacht. Herstellingen kunnen opgehaald worden of opgestuurd. We rekenen 11€ verpakking en verzendkosten aan indien we moeten opsturen. Sinds Covid-19 komen wij niet meer aan huis om kookgerei te herstellen.

Gelieve het te herstellen materiaal eerst grondig af te wassen vooraleer het aan ons te bezorgen. Reinigen van kookgerei valt niet onder waarborg.

AVR waarborgt de aan slijtage onderhevige bewegende delen van het snelkookdeksel alsook de rubber dichtingsring voor een periode van 5 jaar vanaf leveringsdatum. Een volledige revisie van een snelkookdeksel komt op 40€ + 10€ verzendingskosten (verzekerde zending 2kg - 5kg, dubbel indien heen & terug), BTW inbegrepen.

Kookpotten verslijten echter wel en de waarborg geldt niet voor normale gebruiksslijtage, schade veroorzaakt door gebrekkig onderhoud, verkeerd gebruik (vb oververhitting waardoor de bodem vervormt of zelfs smelt), aantasting door vaatwasproducten of krassen en deuken. Gebruik dus geen chloorhoudende producten (bleekwater) of agressieve stoffen zoals soda om uw kookpotten te reinigen. Ook sterke zout-oplossingen (pekel) dienen vermeden te worden. Zéker opletten met vaatwasmachine in combinatie met waterontharder. Indien u thuis een waterontharder heeft gebruikt u beter geen zout meer in uw vaatwasmachine en regelt u best het glansmiddel af op minimale dosering. Anders loopt uw vaat onnodig risico op aantasting. Als de handvaten door jaren lang vaatwas helemaal grijs en ruw geworden zijn en de vijsjes niet goed meer "pakken" dan is het tijd om nieuwe handvaten op de potten te zetten. Dat is normale gebruiksslijtage, geen waarborg.

Het terug proper maken van vervuild kookgerei valt niét onder waarborg.

AVR klassiek en andere "oudere generatie" potten,...

   ...waarvan de bodem uit zuiver aluminium bestaat, zijn NIET vaatwasbestendig.

De agressieve producten van de vaatwas tasten het metaal aan en het eten het volledig op. Dit is slijtage en valt uiteraard niet onder waarborg.

Als de handvaten door jaren lang vaatwas helemaal grijs en ruw geworden zijn en de vijsjes niet goed meer "pakken" dan is het tijd om nieuwe handvaten op de potten te zetten. Dat is normale gebruiksslijtage, geen waarborg.

 

 

Warmtemeter

Metertjes onder waarborg worden ENKEL gratis vervangen bij inlevering (op de firma of per post) van de kapotte exemplaren. 

Het warmtemetertje is gewaarborgd tegen breuk en vocht (aandampen) maar gesmolten metertjes vallen nooit onder waarborg.

Het warmtemetertje mag niet in de oven gebruikt worden maar mag wél in de vaatwasmachine. Mensen die een pot mét deksel in de oven wensen te plaatsen kunnen een speciale ovenknop aanschaffen (metaal, zonder thermometer).

Leg ook nooit een deksel met metertje op een hete kookplaat.

Gesmolten metertjes vallen dus niet onder waarborg, ze kunnen echter wel vervangen worden door een nieuwe warmtemeter (12€) of een gewone zwarte knop (6€).

 

Op de metertjes van AVR klassiek (vorige generatie, met dikke zwarte handgrepen) was er geen waarborg, ze kunnen echter wel vervangen worden door een nieuwe warmtemeter (12€) of een gewone zwarte knop (6€). Daartoe dienen de deksels sowieso bij ons binnen te komen omdat de oude 4mm schroefdraad moet vervangen worden door een 5mm schroefdraad. Dit laatste is gratis.

Putcorrosie

Putcorrosie (Engels: pitting) is een vorm van plaatselijke corrosie, waarbij zich putjes in het oppervlak vormen. Putcorrosie treedt op bij materialen die zich tegen corrosie beschermen met een oxide-laag zoals roestvrij staal, nikkel legeringen & aluminium legeringen. Bij putcorrosie penetreren chloride-ionen de beschermende laag, meestal op de plaats waar een kleine verontreiniging of beschadiging aanwezig is. Als roestvast staal AISI 304 (Cr/Ni 18/10) langdurig in contact komt met chloride-houdend water zoals bijvoorbeeld zout water, dan kan het chloride plaatselijk de beschermende laag chroomoxide aantasten. Er ontstaat dan het begin van een ondiep putje, waar zich weer meer chloride ionen verzamelen, waardoor de aantasting zich bij voorkeur op die plaats verderzet en het putje steeds maar dieper wordt. Uiteindelijk ziet het materiaal er grotendeels gaaf uit, maar met een aantal putjes over het oppervlak. Putcorrosie kan vermeden worden door nooit zout water te laten staan in een kookpot en door de potten steeds zorgvuldig te onderhouden door goed af te wassen en af te drogen zodat er zeker geen kleine verontreinigingen kunnen achterblijven. Het spreekt vanzelf dat chloor- of bleekwater houdende reinigingsproducten nooit mogen gebruikt worden in kookpotten. Putcorrosie is dus geen materiaalfout en valt niet onder waarborg. Indien uw kookpot toch (lichte) putcorrosie vertoont kunnen wij u proberen te helpen door de aangetaste zones te polieren en de bodem opnieuw volledig te beitsen en te passiveren.