Alle messen worden WATERGEKOELD geslepen met zeer fijne korrel, zonder uw kostbare messen te beschadigen, en nabehandeld op 4 verschillende poliermolens (mat tot hoogglans). Daarom slijpen we ook nooit ter plaatse maar enkel in ons gespecialiseerd atelier

Ruw of fijn snijkantprofiel gewenst?

Indien een enigszins ruw snijkantprofiel gewenst is dan moet dit uitdrukkelijk vermeld worden, dan wordt er niet nagepolierd.

Dit hangt af van waar het mes voor gebruikt gaat worden. Een gekarteld snijvlak dringt gemakkelijker door de "hardheid" van het te snijden voedsel (b.v. de schil van fruit en groenten, brood, de korst van gebraden vlees, enz.). 

Voor het snijden van zacht voedsel wilt u daarentegen een zo glad en dun mogelijke snijkant, die het te snijden voedsel niet "zaagt" en een duidelijk snijpatroon oplevert. Dit is onze standaard manier van slijpen.

Onze slijpservice

Wij slijpen al 20 jaar messen en hebben een dozijn verschillende slijp- en poliertoestellen staan, sommigen zelfs van eigen makelij. Bij ons bent je dus 100% zeker van een perfect geslepen mes.

Bel ons op om af te spreken, soms kan het terwijl je wacht. 

De kostprijs is heel eenvoudig te berekenen: 0,55€ BTW incl. per cm lemmetlengte.

 

Een jaarlijkse slijpbeurt is gratis voor bijna alle bij ons aangekochte messen! (*)

 

Je mag je messen ook opsturen, zorg wel dat ze veilig verpakt zijn zodat niemand zich aan het pakje kan kwetsen. Best in een houten kistje.

Ofwel komt je je messen in Maldegem ophalen, ofwel sturen we ze geslepen en goed verpakt terug. Om de messen terug te sturen (verzekerde zending met tracking info) rekenen we 10€ verpakkings- en verzendkosten aan (12€ voor Nederland). 

Extra service: gezien ikzelf dagelijks het traject Oosterzele - Maldegem rij, kunnen messen ook opgehaald en teruggebracht worden. Meestal heb je de volgende dag je geslepen messen terug (minimum 10 messen, gratis slijpen niet inbegrepen). Bel me 0475/78.06.65

 

(*) Deze gratis service is enkel geldig voor messen van meer dan 40€ aankoopprijs en vervalt indien de messen door de gebruiker zelf of door een andere slijpservice volledig verkeerd geslepen zijn zodat ze terug in de juiste vorm moeten gebracht worden.

Leenmessen

Indien gewenst kan je van ons leenmessen (mee)krijgen terwijl je eigen messen bij ons binnen zijn om te slijpen. Deze dienst is volledig gratis. Bijzonder handig voor professionelen die niet zonder hun snijgereedschap kunnen. 

Japanse messen slijpen is een kunst!

Het slijpen van Japanse messen gebeurt volledig uit de hand op verschillende Japanse toestellen met horizontaal draaiende natte stenen #180, #400, #1000 en #3000 van de Japanse fabrikant NANIWA die al meer dan 60 jaar slijpstenen maakt. 

Na het slijpen wordt de snede gepolijst op gestikte lappenschijven met 4 verschillende soorten Menzerna polijstpasta's om zo een vlijmscherpe snede te bekomen, fijner dan korrel 10.000!

Handvaten in pakkahout worden na het slijpen nog eens gevoed met speciale olie indien gewenst.

Japanse messen worden thuis best scherp gehouden met een manuele slijpsteen en gestropt op een leren riem. Eventueel kan wel een diamant of keramische slijpstaal gebruikt worden ipv een slijpsteen maar we raden dat niet aan.

 

Opmerking : Onze prijs is enkel geldig voor gewone gebruiksslijtage. Messen die erg beschadigd zijn (afgebroken top, grote stukken uit het snijvlak) worden aangerekend volgens de hoeveelheid werk dat er aan is. Zo kan de herstelling van een beschadigd Japans mes met hoge hardheid (HRC > 63) meer dan een uur tijd in beslag nemen. Typische kostprijs om een KAI mes te herstellen is 25€.

Europese messen

Het voornaamste toestel om Europese messen te slijpen is dit watergekoeld band- en lamellen slijptoestel, de Dick SM-160 T. Zeker messen die regelmatig met een wetstaal bijgezet worden moeten op dit toestel geslepen worden om terug in vorm te brengen. Ook beschadigde messen worden hierop terug in vorm gebracht zonder dat hierbij het staal overhit geraakt en zijn hardheid verliest.

Wij slijpen eveneens zakmessen, broodmessen, tafelmessen (niet getand), keukenmessen, etc..

Scharen

HUISHOUDSCHAREN, KLEERMAKERSCHAREN, MEDISCHE SCHAREN, etc

Alle scharen worden zoveel mogelijk gedemonteerd en gereinigd alvorens te slijpen op korrel #1000. Na het slijpen worden de scharen gevlakt op korrel #6000. Indien nodig wordt er ook terug spanning op het blad gezet door koud te smeden.

Kostprijs: 1,20 € BTW incl. per cm.

 

KAPPERSSCHAREN

Kappersscharen worden geslepen op korrel #3000, manueel op een Coticule gevlakt en erna gepolierd.

Vaste prijs: 25€/stuk incl. BTW

 

SNOEISCHAREN

Snoeischaren (vb Felco) worden eveneens volledig gedemonteerd, schoongemaakt en geslepen (prijs in regie).

 

Ronde messen (vlees, brood, etc)

Vleesmolenmessen tot 30cm diameter worden geslepen op onze magnetische vlakslijptafel en nadien de randen afgewerkt op polijstmolen.

25€/set incl. BTW voor een huishoudelijk toestel

35€/set incl. BTW tot 15cm

45€/set incl. BTW tss 15 en 25cm

60€/set incl. BTW tss 25 en 30cm

 

Messen van een vleessnijmachine / broodsnijmachine worden eveneens geslepen. Gladde messen zoals deze van een vleessnijmachine worden daartoe op een draaibank gemonteerd waar het mes snel ronddraait en geslepen wordt met speciale slijpmachine die eveneens ronddraait (met 2 verschillende korrels na elkaar) waardoor het mes perfect rond geslepen wordt. Nadien wordt het mes gepolierd.

25€/stuk incl. BTW voor huishoudelijk toestel of klein professioneel toestel (diameter < 25cm)

50€/stuk incl. BTW voor groot professioneel toestel (diameter > 25cm)

 

Alternatief afgifte- & ophaalpunt : AVR Oosterzele

Je kan je messen ook 's avonds komen afgeven / ophalen te Groenweg 35, 9860 Oosterzele. Wél vooraf afspreken op 0475/78.06.65 !