De Boker Damascus Olive keukenmes lijn combineert het traditionele Japanse heft gemaakt van olijfhout met een vlijmscherpe lemmet gemaakt van roestvrij Damascusstaal met 37 lagen staal, gekenmerkt door een prachtige nerf. Het zuiver olijfhouten heft ligt bijzonder aangenaam in de hand. De extreem slagvaste kern van het Damascus lemmet bestaat uit het hoogwaardige VG-10 staal. De merkbare scherpte bij het snijden is adembenemend en maakt snijden tot een belevenis. Het Japanse design van het heft met de gematteerde edelstalen klem geeft de lijn zijn bijzondere karakter.

Topkoks zijn niet de enigen die zweren bij Japanse keukenmessen, ze zijn ook populair bij veel ambitieuze hobbykoks omdat ze delicate levensmiddelen kunnen snijden zonder ze te pletten of te kneuzen. Bij het snijden van kruiden, bijvoorbeeld, laat de vlijmscherpe snede nauwelijks hun oliën los. Zo gaan de aroma's niet verloren en vermijdt u zelfs scheuren bij het snijden van uien. Het gevoel van scherpte tijdens het snijden is adembenemend en maakt koken tot een ware belevenis.

Het geheim van deze ongewone scherpte ligt in het materiaal en de verwerking ervan. Het lemmet bestaat uit 37 lagen Damascus staal. Het roestvrije premium lemmetstaal VG-10 dat voor de middelste laag wordt gebruikt, wordt in Japan gemaakt en biedt hardheid (HRc 59), veerkracht en een homogene kristallijne structuur. Bij een directe vergelijking van de kookprestaties met een product van een gevestigde keukenmessenfabrikant uit Solingen volgens DIN EN ISO 8442-5, steekt de keukenmessenlijn Boker Damascus Olive er letterlijk met kop en schouders bovenuit. De representatieve DIN test toonde aan dat de snijprestatie van onze messen 68% beter was dan die van het product van de concurrent. De messen scoren ook punten met hun hogere aanvangsscherpte. Het voortdurend slijpen behoort dus tot het verleden.

OP DE BOKER MESSEN IS ER LEVENSLANGE WAARBORG