KAI Tim Mälzer Kamagata

De keukenmessen uit de Tim Mälzer Kamagata-reeks maken indruk met hun hoge standaard van functionaliteit, robuuste kwaliteit en minimalistische esthetiek. Met zijn strakke vormgeving richt de messencollectie zich op de essentie die nodig is voor efficiënte processen in de keuken. Aan het begin van het meerjarige ontwikkelingsproces in Japan ontwierp Tim Mälzer zelf de originele lemmetvorm.

De stijlvolle curve van het lemmet geeft de messen hun karakteristieke contouren. De naam "Kamagata" (Japans voor "sikkelvormig") is afgeleid van deze karakteristieke vorm. De messen zijn gemaakt van roestvrij staal met een gepolijste afwerking. In combinatie met het zwarte handvat hebben de messen een efficiënte, koele uitstraling en staan ze garant voor een uitstekende hantering en ergonomische eigenschappen. Dankzij de speciale coördinatie van de verschillende lemmetvormen biedt de Tim Mälzer Kamagata serie voor elk doel het juiste mes.

Het fraai gevormde lemmet is gesmeed uit 4116 roestvrij staal. Het heeft een hardheid van 56 (±1) HRC en is daardoor corrosiebestendig en gemakkelijk zelf te slijpen met een wetstaal. Het logo en de persoonlijke signatuur van Tim Mälzer zijn op het lemmet aangebracht en maken samen met de satijnen afwerking de exclusieve en hoogwaardige uitstraling compleet.

Het gepolijste handvat is ergonomisch gevormd en de symmetrische uitlijning maakt het geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Het zit comfortabel in de hand en biedt een veilige, comfortabele grip tijdens het werken. De perfecte balans tussen de handgreep en het mes maakt het knippen tot een bijzonder soepele ervaring. Het handvat is gemaakt van gepolijst POM-kunststof en is waterbestendig, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Het handelsmerk "stier in de keuken" van Tim Mälzer siert het uiteinde van het handvat en zorgt voor een geraffineerd accent. 

Op alle messen is er 10 jaar waarborg op constructiefouten. Alle klanten kunnen levenslang jaarlijks gratis hun messen laten slijpen door AVR. Alleen bij ons bent u 100% zeker van een perfect geslepen mes.