KAI Shun Premier Tim Mälzer Japanse messen

Voor de Shun Premier Tim Mälzer serie ontwikkelde KAI nog elf messen uit het 32-laags corrosiebestendige Damaststaal. Deze zijn afgewerkt met een handmatig aangebrachte hamerslag, bekend als Tsuchime, en verenigen zo een tijdloze esthetiek met een extreme scherpte.

Het lemmet heeft een massieve kern uit VG-10 staal met een hardheid van 61±1 HRC. Net als bij het gelimiteerde Jubileumsmes is ook bij deze elf modellen naast extreme hardheid veel aandacht besteed aan een optimale balans. De Shun Premier Tim Mälzer serie is van broodmes tot Santoku uitgevoerd als een professioneel snijwerktuig, die door de combinatie van optimale functionaliteit en tijdloos design perfect aansluit op het Premium segment.

Naar de uitspraak van Tim Mälzer “Een goed mes verlicht niet alleen het werk, maar bepaalt ook deels het resultaat” is elk van deze zorgvuldig vervaardigde Damastmessen door de Japanse smeedkunstenaars uit Seki City minutieus op zijn desbetreffende gebruik afgestemd. Elke lemmetvorm staat door de bijzondere symmetrische vorm van de greep uit pakka walnotenhout garant voor perfecte snijeigenschappen, zowel bij links- als bij rechtshandig gebruik.

Op alle messen is er 10 jaar waarborg op constructiefouten. Alle klanten kunnen levenslang jaarlijks GRATIS hun messen laten slijpen door AVR. Alleen bij ons bent u 100% zeker van een perfect geslepen mes.