Wat hebben Trier, Wiesbaden, Münster en Lüneburg met elkaar gemeen? Afgezien van een historisch stadscentrum, bezienswaardigheden die tot over de grenzen van de regio bekend zijn en een lange traditie als belangrijke handelssteden, delen zij nog een belangrijk aspect: Deze steden zijn de thuisbasis van uitstekende staalwarenhandelaren, die hun uitstekende reputatie gedurende vele jaren hebben opgebouwd door middel van hun uitgebreide selectie en eersteklas expertise.

Wij hebben hun decennialange ervaring, uitstekende knowhow en fijngeslepen gevoel voor de eisen en behoeften van kook- en keukenliefhebbers ingezet bij onze productontwikkeling van de Boker Core serie, gecombineerd met onze bijna 150 jaar ervaring als messenmakerij uit Solingen. Het resultaat is een product met dynamische lijnen, uitstekende hanteerbaarheid en adembenemende snijcapaciteiten dat de kwaliteitswaardering "aanbevolen door toonaangevende retailers" verdiende.

Het massieve lemmet uit een chroom-molybdeen-vanadium-legering (X50CrMoV15), perfect geschikt voor de vervaardiging van premium keukenmessen, wordt met de hand gesmeed met Solingen vakmanschap, structureel geoptimaliseerd en vervolgens gehard tot 58 HRC. Om het lemmet een langere levensduur en een nog fijnere snede te geven, wordt ons traditionele handgeslepen lemmet vervolgens hoogglans gepolijst.

De gesmede bolster zorgt voor een veilige grip en beschermt de gebruiker tegen mogelijke verwondingen in geval van uitglijden. Een bijzonder designkenmerk van alle messen uit deze serie is de zacht afgeronde ruggengraat. Hierdoor ligt het mes in elke positie goed en prettig in de hand en wordt onaangename druk op de hand voorkomen, zelfs als er sterke druk op de ruggengraat wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een steenhouwerij. De prachtig gedessineerde en perfect geproportioneerde walnoten handgrepen ronden het samenhangende en aantrekkelijke uiterlijk af.